Zelený čaj

3. prosince 2017 v 15:20 | Peťula ** |  →Others
Zelené čaje jsou označovány jako pravé. Jako jediný při zpracování neprochází oxidací (často chybně uváděno jako fermentace). Pití zeleného čaje je oblíbené zejména v Asii (Čína, Hong Kong, Japonsko, Korea). Svou oblibu si získává i v Evropě.
Pití zeleného čaje má celou řadu blahodárných účinků na naše zdraví. Obsahuje až 6 000 různých látek.




Zelený čaj se, stejně jako čaj černý, vyrábí z lístků čajovníku čínského. Čajovník je stálezelený keř, který může dorůstat až do výšky 15 metrů. Keře na plantážích jsou ovšem udržovány ve výšce přibližně 1 metr, což umožňuje pohodlnější sběr a zvyšuje úrodu.
Zelený čaj byste neměli sladit, prospěje to nejen vašemu zdraví, ale také chuti čaje.

Zelený čaj (stejně jako čaj černý) má povzbuzující účinky, protože obsahuje kofein. Ten je v čaji nazýván tein. V čaji je kofeinu obsaženo méně, než v kávě, ale kofein z čaje je pro organismus prospěšnější.

Zelený čaj neutralizuje překyselení. Nabízí tak přijatelné řešení léčby pro všechny, kteří trpí častým pálením žáhy.



Související obrázek

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Klikni že jsi tu byl/a

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama