GHÍ - přepuštěné máslo

13. prosince 2017 v 20:39 | Peťula ** |  →Others

Ghí je...


ČESKÉ GHÍČKO JE ČISTÝ MÁSELNÝ TUK NEJVYŠŠÍ KVALITY ZÍSKANÝ PŘEPUŠTĚNÍM ČERSTVÉHO MÁSLA




Ghíčko


Jak

POUŽÍVAT GHÍ

Ghí (přepuštěné máslo) lze použít v teplé kuchyni všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.
  • Ideální na smažení - pravý vídeňák se dělá na přepuštěném másle.
  • Dá šmrnc vaší polévce i omáčce.
  • Dušená zelenina na Ghí je bezkonkurenční.
  • Při pečení lze Ghíčkem nahradit všechny margaríny a máslo.
  • Lze i namazat na chléb a jíst za studena.
Ghí lze využít i k zevnímu použití na hojení ran.

10 DůvodůPROČ POUŽÍVAT GHÍČKO

infografika_ghi_web


AjurvédskýELIXÍR ŽIVOTA

Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo.
S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života.
Ajurvéda je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína. Ta tvrdí, že ghí napomáhá:
  • trávení,
  • upravuje hladinu lipidů a cholesterolu,
  • vyživuje nervové buňky,
  • podporuje učení,
  • posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost,
  • napomáhá detoxikaci,
  • omlazuje,
  • má hojivé účinky.
Ghíčko ideální ve spojení s léčivými bylinami, kdy získá tělo z jejich účinků největší prospěch.

Ghíčko

Koupíte ZDE


Zdroj: zde






























 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 14. prosince 2017 v 9:14 | Reagovat

Tak to je něco pro mě. Bohužel mám intoleranci na laktozu, takže ti děkuji za užitečný článek, hodně mi dal :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama