Tvarohové knedlíky s jahodami

30. dubna 2017 v 15:28 | Peťula ** |  →Návody
Recept


Ingredience:


500 g měkkého tvarohu
250 - 280 g polohrubé mouky (dálala jsem 200g polohruhé a zbytek špaldové mouky)
2 žloutky
500g jahod

Postup:


1. Měkký tvaroh, žloutky a mouku zpracujeme nejdříve vařečkou, a potom rukama v jemné těsto. Těsto se poměrně dost lepí, nepřidáváme ale příliš mouky, protože jí použijeme dost ještě až budeme do těsta balit jahody.
2. Těsto rozdělíme na 20 kousků - buď vyválíme na plát a rozkrájíme na 20 čtverců, nebo uděláme váleček a ten rozkrojíme na 20 částí, potom z každé z nich uděláme placičku, do které zabalíme jahodu. (já jsem vzala sklenici a udělala kolečka)
Pokud jsou jahody kyselé, pocukrujte vanilkovým cukrem.
3. Knedlíky vaříme 10 minut ve vroucí vodě. Dochutíme podle chuti :)
Tyto tvarohové knedlíky jsem dělala poprvé a byli výborné.
Chutnají mi víc než kynuté
Tento recept vám můžu určitě doporučit, nic náročného v tom určitě není :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama