Recepty 0.8

29. září 2013 v 15:10 | Peťula ** |  →Návody

Marlenka





Medové pláty:
130 g Hery
3 PL medu
200 g práškového cukru
1 PL sódy bikarbóny
1 ČL octu
2 vajcia
700 g hladkej múky

Krém:
500 ml mlieka
1 karamelový puding
1 sladené Salko (nevarí sa)
1 Hera
rum
na posypanie nasekané alebo mleté orechy

Heru, med, práškový cukor dáme do hrnca, pomaly zahrievame a súčasne šľaháme. Po chvíli pridáme sódu zmiešanú s octom a stále šľaháme, kým sa suroviny nerozpustia. Potom pridáme vajcia a stále šľaháme, kým hmota nezhnedne a nevytvorí sa pena. Hmotu necháme trochu vychladnúť a pridáme hladkú múku. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme asi 30 minút oddýchnuť. Z cesta vyvaľkáme 4 tenké pláty cca na veľkosť plechu, dáme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme 3 - 4 minúty.
Pripravíme si krém: V mlieku rozmiešame puding a za stáleho miešania uvaríme hustý karamelový puding, ktorý necháme vychladnúť a občas premiešame.
Medzitým vyšľaháme Salko s Herou na hustejší krém. Do vzniknutého krému primiešame vychladnutý karamelový puding.
Každý medový plát pokvapkáme rumom a naplníme krémom. Vrchný plát je natretý krémom, ktorý posypeme na hrubo nasekanými alebo mletými orechmi.
Doba prípravy: 40 minút.

...............................................................................................................

Ananasova maskrta



Suroviny:

0,4 dl mlieka
1 ananasovy kompot
8 PL cukor
3 zlate klasy
2 slahackova smotana
podlhovaste piskoty

Postup:
Ananasovy kompot si vylejeme do hrnca,pridame 3PL cukru (trochu ananas posekame na mensie kusky) a dame varit..do pohara si dame 1dl vody a rozmiesame vnej jeden a pol balika zlateho klasu.Ananas ked zacne vret,pridame tam romiesane zlate klasy a uvarime husty ananasovy krem(pripomina skor zele).Vylejeme do vopred vyplachnutej formy.Z mlieka,3PL cukru a jeden a pol balika zlateho klasu,uvarime puding.po uvareni vylejeme na ananasovy krem a ulozime na vrch piskoty....nehame vychladnut...ked je zakusok vychladeny ,vyklopime z formy.. spravime si slahacku (pridame tam aj posledne 2PL cukru)a potrieme cely zakusok.

...................................................................................................

Zapekané zemiaky so syrom a bylinkami


6 väčších zemiakov
soľ
3 PL masla
5 - 6 strúčikov cesnaku
12 plátkov šunkovej salámy alebo prošuta
12 plátkov tvrdého syra
zmes nasekaných čerstvých byliniek - pažítka, petržlen, oregano

Zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode, dávame pozor, aby sa nerozvarili. Scedíme, zemiaky vyberieme a necháme vychladnúť.
Maslo dôkladne rozmiešame s pretlačenými strúčikmi cesnaku.
Vychladnuté zemiaky prekrojíme na polovicu. Každý rez natrieme cesnakovým maslom, posypeme bylinkami, prikryjeme šunkovou salámou alebo prošutom a poukladáme na pekáč, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a zapekáme asi 5 minút. Pekáč vyberieme z rúry a nakoniec zemiaky prikryjeme plátkami tvrdého syra a vložíme späť do rúry. Rúru vypneme a necháme zemiaky chvíľu zapekať, kým sa syr neroztopí. Vyberieme a posypeme zvyšnými bylinkami.
Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny alebo s acidofilným mliekom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Andie Andie | E-mail | Web | 29. září 2013 v 17:48 | Reagovat

Ta MARLENKA! :O

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama