Recepty 0.7

25. září 2013 v 16:38 | Peťula ** |  →Návody

Dort minisrdíčko s mascarpone v jahodovém oblečku


Dort minisrdíčko s mascarpone v jahodovém oblečku


Suroviny:

na jeden korpus :
1 vejce
30g cukru krupice
30g polohrubé mouky
1PL oleje
pár kapek aroma
špetka soli

na krém:
1 kelímek Mascarpone(nejvíc mi chutná z KAUFU)
250ml smetany ke šlehání
1PL cukru moučka
pár kapek vanilkové esence

na provlhčení šťáva z jednoho pomeranče

na proložení :
1 banán

na obložení:
krabička jahod

na potření:
1 sáček jahodové želatiny od Dr.Oetker
1PL cukru
poloviční množství vody

Postup

Oddělíme bílek od žloutku a vyšleháme jej se špetkou soli do polotuha. Přidáme cukr a došleháme do tuha. Přihodíme žloutek, aroma a ušleháme, dáme lžíci oleje a zašleháme jej. Nakonec opatrně překládáním vaječné směsi vpracujeme mouku. Těsto dáme do vystříkané formy(můžeme vymazat a vysypat) a pečeme na 160°C cca 10-15min, dle výhřevnosti trouby. Hotové ozkoušíme vpichem špejle. Nepřesušit.

Když vychladne forma, uděláme stejným postupem se stejným množstvím ještě jeden korpus.

Na krém předšleháme smetanu s moučkovým cukrem a vanilkovým aroma do husta, né do tuha. Přidáme mascarpone a ušleháme téměř do hustého krému.
Korpusum seřízneme vrchní zapečenou stranu.(já si odřezky schovávám do mrazáku na poháry) Každý korpus jednou prořízneme, spodní stranu pokapeme pometrančovou šťávou, potřeme krémem, poklademe banánem na drobno. Přiklopnou část korpusu také prokapeme, lehce mázneme krémem a přiklopíme. Takto zkompletujeme celý dortík. Potřeme jej vydatně zbytkem krému ze všech stran. Jahody pokrájíme na slabé plátky a celý dortík jimi polepíme. Jednu nejpěknější jahůdku si necháme na dozdobení.
Dle návodu uděláme želatinu a necháme chladnout do té doby, než začne houstnout. Pomocí mašlovačky jej celý potřeme. Zbylou jahodu napíchneme na párátko, pěkně jí smočíme v želatině a zapíchneme do dortíku. Zbytkem želatinu ještě několikrát dort potřeme.
................................................................................................................................

Malinovo piškotový dortík

Malinovo piškotový dortík

Suroviny:

balení piškotů
mražené maliny nebo jakékoliv ovoce i čerstvé :-)
šlehačka na šlehání cremefine od Ramy
velká zakysaná smetana
plátková želatina
sáček vanilkového cukru
moučkový cukr
cukrářské želé-červené a cukr krupice

Postup

Do dortové formy si vyskládáme piškoty. Vyšleháme šlehačku, přidáme do ní zakys. smetanu, vanilkový cukr a dosladíme moučkovým cukrem dle chuti. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do směsi, kterou vylijeme na piškoty tak, aby byly všechny potopeny. Necháme ztuhnout, ozdobíme ovocem, zalijeme červeným želém a opět necháme ztuhnout.
...................................................................................................................................

Amorův jablečný řez



Těsto:
Hladká mouka 350 g
Kypřící prášek 1/2 balíček
Vejce 1 ks
Sůl- špetka
Moučkový cukr 100 g
Hera nebo máslo 150 g
Mléko je-li třeba, 2 - 3 lžíce

Jablečná náplň:
Nastrouhaná jablka 1 kg
Citronová kůra (není nutná) 1 lžička
Cukr krupice dle sladkosti jablek, cca 120 g
Skořice - mletá dle chuti, 1 - 2 lžičky
Bílek 5 ks

Vanilkový krém:
Mléko 350 ml
Vanilkový pudink 1 ks
Moučkový cukr dle chuti, cca 60 g
Smetana ke šlehání 33% 400 ml


Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část okrajů plechu vyloženého pečícím papírem.

Nastrouhaná jablka osladíme, ochutíme a za občasného promíchání podusíme pod poklicí doměkka. Pak odstavíme, necháme vychladnout. Do vychladlých jablek vmícháme tuhý sníh z bílků. Jablečnou náplň rovnoměrně naneseme na těsto a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (170°C) dorůžova. Po upečení necháme vychladnout.

Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink, který necháme pod fólií (abychom neměli škraloup) vychladnout. Po vychladnutí pudink vyšleháme s cukrem. Smetanu vyšleháme a smícháme s pudinkem. Krémem potřeme vychladlý řez (koláč) a dáme vychladit.
..................................................................................................................

Listové řezy s třešněmi



POSTUP PŘÍPRAVY

Na pomoučeném vále rozválejte listové těsto na plát velikosti plechu. Pomocí válečku ho opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Propíchejte těsto vidličkou, vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, teplotu snižte na 180 °C a pečte 20 - 25 minut.
Upečený plát nechte vychladnout. Třešně přeceďte, šťávu zachyťte do misky a odměřte z ní 300 ml (nebo dolijte vodou).
Asi 250 ml šťávy nalijte do kastrolu a přiveďte k varu. Ve zbytku rozmíchejte škrobovou moučku a cukr a vmíchejte do horké šťávy. Za stálého míchání povařte 2 minuty, odstavte a vmíchejte třešně.
Vychladlý korpus rozkrojte na půlky, jednu potřete třešňovou náplní a vložte do chladu ztuhnout. Ze smetany, ztužovače a vanilkového cukru ušlehejte pevnou šlehačku a rozetřete ji na ztuhlou hmotu.

Navrch položte druhou část těsta. Moučník rozkrájejte na řezy a podávejte čerstvé.
...................................................................................................................

Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

Ingredience:
Máslové sušenky
cca 400 g
Měkký tvaroh 500 g
Máslo
změklé 200 g
Bílý jogurt
nebo zakysaná smetana 150 g
Cukr krupice
dle chuti, cca 170 g
Vanilkový cukr 1 ks
Jahody
nebo jiné ovoce, drobně pokrájené, cca 250 g

Poleva:
Máslo 50 g
Kakao 1 lžíce
Moučkový cukr 60 g
Rum
nebo převařená voda

Dozdobení:
Šlehačka
Jahody
nebo jiné ovoce

Změklé máslo utřeme s cukry do pěny, pak vmícháme tvaroh a dobře promícháme. Nakonec vmícháme jogurt (smetanu). Jahody nebo jiné ovoce dle vlastního výběru (broskve, kiwi...) pokrájíme na malé kousky a zlehka vmícháme do tvarohové směsi.
Misku nebo pekáček (velikost zhruba 29×23 cm) vyložíme folií nebo alobalem. Dno poklademe máslovými sušenkami, pak na sušenky naneseme vrstvu tvarohovo-ovocného krému, který opět poklademe sušenkami. Opakujeme do vypotřebování krému, zakončíme vrstvou sušenek.
Máslo rozpustíme v malém kastrolku, vmícháme cukr, kakao a po lžičkách rum nebo vodu do potřebné hustoty polevy, kterou rozetřeme na vrchní vrstvu sušenek. Dáme proležet do chladna.
Proleželý nepečený dezert pokrájíme a dozdobíme šlehačkou a ovocem.
......................................................................................................................

Rafaelo kostky

Rafaelo kocky

SUROVINY NA 30 PORCIÍ:

  • 5 ks bielok
  • 5 PL kryštálový cukor
  • 100 g polohrubá múka
  • 120 g kokosová múčka
  • 1 KL prášok do pečiva

NA POLIATIE:

  • 300 ml prevarené studené mlieko

PLNKA:

  • 5 ks žĺtok
  • 5 PL puding zlatý klas
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 500 ml mlieko
  • 100 g kryštálový cukor
  • 250 g maslo
  • 100 g práškový cukor

NA POVRCH:

  • 2 ks prášková šľahačka
  • 300 ml mlieko studené
  • 4 KL práškový cukor
  • 2 PL kokosová múčka
  • Korpus: bielky vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridáme cukor, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kokosovú múčku. Upečieme na papieri na pečenie na menšom plechu. Ešte teplý korpus otočíme a polejeme s 300 ml vychladnutým prevareným mliekom.
  • 2.
    Plnka: žĺtky, zlatý klas, vyšľaháme v troche mlieka, pridáme vanilkový cukor, kryštálový cukor, zvyšok mlieka a uvaríme na kašu. Necháme vychladnúť.
    Maslo /heru/ vymiešame s práškovým cukrom a po častiach pridáme vyhladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém.
  • 3.
    Práškovú šľahačku, mlieko a práškový cukor vyšľaháme.
  • 4.
    Ukladáme nasledovne: kokosový korpus, žĺtkový krém, šľahačka.
    Povrch posypeme kokosovou múčkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Andie Andie | E-mail | Web | 25. září 2013 v 18:14 | Reagovat

Ahoj, na blogu je menší oznam, který najdeš napsaný červeně nad články.

2 Chloé Chloé | Web | 28. září 2013 v 16:25 | Reagovat

Mňááám! :33 Ja milujem torty a všelijaké zákusky. :-D :) :-P :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama